Recepty

Recepty > mleté maso > masové koule z mletého masa

Masové koule z mletého masa

Potřebné suroviny:

500 g mletého masa, 1 vejce, majoránka, mletý pepř, sůl, 3 stroužky česneku, strouhanka, kečup, 1 sklenice sterilovaného leča bez uzeniny

Postup přípravy:

Mleté maso smícháme s vejcem, česnekem, solí a kořením, podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Vytvoříme masové koule, které vložíme do vymaštěného pekáčku nebo do remosky, zakápneme kečupem, zalijeme sterilovaným lečem a pečeme v předem vyhřáté troubě.

K hotovým masovým koulím podáváme jako přílohu chléb nebo brambory.

Další jídla:
Zbojnický guláš podávame s chlebem jako přílohou.
Masové kapsy plněné sýrem můžeme podle chuti opepřit a dosolit.
Plněné papriky v rajské omáčce dochutíme.
Rajská omáčka z protlaku.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Zabijačkový guláš zasypeme na talíři kolečky syrové cibule.
Jednohubky se sýrem přichytíme párátkem.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme roztéct sýrem.
Bůčková sekaná s knedlíkem a kysaným zelím.
Masové kuličky v rajské omáčce

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo masové koule z mletého masa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.