Recepty > polévky > masové knedlíčky do rajčatové polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
120 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 20 g másla, 30 g strouhanky, sůl, mletý bílý pepř, lístek šalvěje nebo bazalka
Recept na přípravu:
Pomleté maso dobře smícháme s vejcem, máslem a strouhankou. Přidáme sůl, mletý bílý pepř a jemně posekaný lístek šalvěje. V navlhčených dlaních vyformujeme malé knedlíčky. V samostatném hrnci se slanou vodou zkusíme jeden zavařit a když se nerozvaří, zavaříme ostatní. Vyndáme děrovanou naběračkou a rozdělíme na talíře. Zalijeme polévkou.
Další recepty:
Strouhankové knedlíčky do polévky vytvarujeme a zavaříme.
Omáčka z bílého vína a tvarohu který prošleháme.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Červený boršč do kterého přidáme rajčatový protlak.
Rajčatová polévka minestrone se zeleninou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Dršťková polévka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Pyré z červené řepy se hodí ke slaninovým knedlíkům.
Polská omáčka
Masové knedlíčky do rajčatové polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.