Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > masopustní mašličky

Masopustní mašličky

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 vejce, 1 lžička moučkového cukru, 2 lžíce tuku, 200 g polohrubé mouky, mouka na vyválení, olej na smažení, moučkový a vanilkový cukr na posypání

Recept na přípravu:

Celé vejce rozšleháme s cukrem a tukem, pak přidáme po částech mouku a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 15 minut odležet. Poté pomocí lžíce odkrájíme z těsta stejně velké kousky a vyvalíme z nich tenké placičky (ale jiným tvarům se bránit nemusíte). Poklademe je na utěrku a přikryjeme folií, aby neoschly. Placičky postupně smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji, pokládáme je na papírový ubrousek a teprve poté je pocukrujeme.

Další recepty:
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Masopustní koblihy

Recepty
Motto

Masopustní mašličky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.