Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > masopustní koblihy

Masopustní koblihy

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 8 žloutků, 3 lžíce moučkového cukru, 100 g másla, 300 ml mléka, 42 g droždí, několik kapek r. tresti, sůl, marmeláda, olej

Recept na přípravu:

Do vlažného mléka vsypeme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbylým cukrem, špetkou soli, vzešlým kváskem a změklým máslem, v němž jsme ušlehali žloutky. Těsto důkladně propracujeme vařečkou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu vykynout. Pak ho na vále vyválíme asi na 1 cm silnou placku, vykrájíme kolečka, lžičkou naneseme marmeládu, prázdným kolečkem přikryjeme, okraje stiskneme a přesahující těsto odkrojíme. Ještě chvíli necháme kynout. Mezitím rozehřejeme větší vrstvu tuku, aby v něm koblihy plavaly. Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené koblihy pocukrujeme.

Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Americké lívance recept

Recepty
Motto

Masopustní koblihy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.