Recepty > zeleninové > maso na zelí
Potřebné suroviny:
500 g kysaného zelí, 500 g mletého masa, 600 g brambor, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, 250 ml smetany na vaření, olej
Postup přípravy:
Na pánvi potřené olejem orestujeme maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pekáček vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí (kdo chce, může zelí propláchnout, aby nebylo tak kyselé). Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně naskládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí brambor, asi 30 minut. Poté sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.
Další jídla:
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Cuketové zelí dusíme.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Kuře na zelí upečeme.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Normandský květákový krém
Maso na zelí pohladí chuťové pohárky.