Recepty > moučníky a dezerty > máslové sušenky
Suroviny potřebné pro přípravu:
225 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, kůra z poloviny citrónu, 3 žloutky, 125 g másla, rybízová zavařenina na slepování
Zdobení: čokoláda na vaření, kokos, marcipán
Recept na přípravu:
Na vál prosijeme mouku a moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr, kůru, žloutky a nastrouhané máslo. Vypracujeme těsto, které necháme min. půl hodiny odpočinout v chladnu. Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme různé tvary. Upečeme. Hotové sušenky slepujeme zavařeninou a zdobíme podle fantazie.
Další recepty:
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Lívance podle tradičního receptu.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Recept máslová bábovka
Máslové sušenky vykouzlí na stole lahodnou chuť.