Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > máslové sušenky

Máslové sušenky

Suroviny potřebné pro přípravu:

225 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, kůra z poloviny citrónu, 3 žloutky, 125 g másla, rybízová zavařenina na slepování
Zdobení: čokoláda na vaření, kokos, marcipán

Recept na přípravu:

Na vál prosijeme mouku a moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr, kůru, žloutky a nastrouhané máslo. Vypracujeme těsto, které necháme min. půl hodiny odpočinout v chladnu. Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme různé tvary. Upečeme. Hotové sušenky slepujeme zavařeninou a zdobíme podle fantazie.

Další recepty:
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Lívance podle tradičního receptu.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Recept máslová bábovka

Recepty
Motto

Máslové sušenky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.