Recepty > kuře > marinované kuře na grilu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g kuřecích čtvrtek, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 4 plátky uzeného sýra, 1 cibule, 1 kg brambor, sůl, olej<:br>Marináda: 1 vejce, 1 lžička hořčice, 1 lžička solamylu, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžička oleje, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme marinádu smícháním vejce, lžičky hořice, lžičky solamylu, lžičky worcestrové omáčky, oleje, pepře a soli. Kuřecí čtvrtky omyjeme, lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme v chladu marinovat, ideálně do druhého dne. Z dvojité vrstvy alobalu si vytvoříme čtyři obdélníky, které pomažeme olejem a poklademe bramborami nakrájenými na kolečka. Brambory lehce posolíme a poklademe plátky anglické slaniny, šunky, sýra, cibulí nakrájenou na kolečka a navrch položíme marinované kuřecí maso. Alobal zabalíme, aby byl obsah zcela uzavřen a jednotlivé balíčky pozvolna grilujeme na rozehřátém grilu přibližně tři čtvrtě hodiny. Nakonec balíčky otočíme, aby se ogrilovalo i maso, které bylo původně nahoře a grilujeme další čtvrt hodiny.
Další jídla:
Medová marináda na potírání.
Marinované kuře pečeme, dokud se nevytvoří kůrky.
Boršč s cuketou a další zeleninou.
Pečené kuře na moravance pečeme ve vyhřáté troubě.
Marinované vepřové kotlety osmažíme.
Medové kuře pečeme v předem vyhřáté troubě.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Smažená cibule se hodí k různým kaším.
Kuřecí plátky s cuketou z obou stran osmažíme.
Maso na gril grilujeme za potírání olejem.
Marinované kuřecí řízky odáváme s hranolkami nebo vařenými brambory.
Kuřecí nudličky s cuketou
Recept, podle kterého připravíme pokrm marinované kuře na grilu.