Recepty > omáčky > mandlová omáčka s citronem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kostka bujónu, 1,5 hrnku mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 1 citron, 100 g mandlí, sůl
Jak připravit tento recept:
Bujonovou kostku rozehřejeme v teplém mléce. Na rozehřátém másle osmahneme mouku a po troškách přiléváme mléko. Stále mícháme a vaříme deset minut. Přidáme mleté mandle a citronovou šťávu. Osolíme a vaříme dalších pět minut. Tato omáčka se hodí k rybám, zelenině či na těstoviny.
Další recepty:
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Sojové maso na kmíně s těstovinami.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Majonéza bez vajec do které můžeme vmíchat nakrájené kyselé okurky.
Cuketa na kari vaříme, dokud mléko nezhoustne.
Limetková omáčka na lososa s kousky chřestu.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Kuře s citronem a pepřem a brokolicí uvařenou na páře.
Tatarák z lososa a nivy.
Majonéza z mléka dochucená solí.
Koprová omáčka se smetanou.
Domácí majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje mandlová omáčka s citronem a recept na přípravu.