Recepty > polévky > maminčina jihočeská zelnice
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 g kysaného zelí, 8 brambor, 1 litr vody, sůl, kmín, 1 litr plnotučného mléka, 4 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany, mletý černý pepř, špetka harmonie chuti nebo maggi koření, 4 vařená vejce
Recept na přípravu:
Kyselé zelí opatrně propláchneme, překrájíme, zalijeme vodou a uvaříme. Zvlášť v trošce vody vaříme brambory nakrájené na kostičky se solí a kmínem. Pak vše spojíme a zahustíme plnotučným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali hladkou mouku. Zjemníme smetanou, okořeníme mletým černým pepřem a doladíme špetkou ochucovadla nebo maggi kořením. Na závěr vmícháme 4 vařená vejce nakrájená na plátky.
Další recepty:
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Jihočeská zelnice kterou podáváme s rozšťouchanými brambory.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Polévka z červené čočky
Maminčina jihočeská zelnice má své chuťové kouzlo.