Recepty > polévky > madurský kuřecí bujón (Soto ajam madura)
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kuře, 100 g garnátů (můžeme nahradit krevetami nebo sardelovou pastou), lžičku mletého zázvoru, 1 lžička kurkumy, 8 malých stroužků česneku, 2 malé cibule, citrónová šťáva, sůl, pepř
Obloha: 250 g spařených bambusových výhonků, 3 velké brambory, celer nebo cibulka, česnek, citrón
Recept na přípravu:
Z kuřete oddělíme nohy a křídla, trup rozdělíme na 4-6 kousků. Jemně nakrájíme a dohromady rozetřeme garnáty, zázvor, kurkumu, cibuli a česnek. Směs pečlivě vetřeme do masa a necháme chvilku rozležet. Pak vložíme malé kousky kuřete do nádoby, přelijeme vodou, osolíme a zlehka pod pokličkou uvaříme doměkka. Maso vykostíme a nakrájíme je na jemné plátky. Ty uspořádáme na hluboký talíř spolu s řezy z vařených brambor a bambusovými výhonky. Přelijeme vývarem a posypeme velmi jemně nakrájeným celerem nebo jemně nasekanými cibulkami a jemně nakrájeným, dohněda osmaženým česnekem. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou.
Další recepty:
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Mrkvová polévka s rýží kterou uvaříme doměkka.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Mrkvová polévka s kari
Madurský kuřecí bujón (Soto ajam madura) má své chuťové kouzlo.