Recepty

Recepty > polévky > maďarská rybí polévka z kapra

Maďarská rybí polévka z kapra

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kapr (1,2 kg), 2 cibule, 2 červené papriky, 1 sušená pálivá paprika (nebo chilli paprička), 2 rajčata, lžička sladké papriky, sůl, petrželová nať

Recept na přípravu:

Očištěného kapra vykucháme, odřízneme hlavu a zbavíme ho páteře a kostí. Hlavu a páteř zalijeme vodou (cca 6 sklenic), přidáme posekanou cibuli, nakrájené papriky a rajčata a na malém plameni vaříme dvě hodiny. Vše přecedíme přes síto, cibuli přetřeme lžící. Nakrájeného kapra solíme, posypáváme červenou papirkou a na malém plameni vaříme ve vzniklém vývaru půl hodiny. Posypeme nasekanou petrželovou natí.

Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Jitrnicová polévka z vývaru.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Srbská čorba se zeleninou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Halászlé maďarská rybí polévka

Recepty
Motto

Maďarská rybí polévka z kapra má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.