Recepty > polévky > maďarská polévka s uzeninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžička mleté papriky, 2 brambory, 200 g uzeniny, sůl, oregano, 4 stroužky česneku, 1 kostka Masoxu, 2 dl smetany, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku zpěníme nakrájenou cibulku, posypeme mletou paprikou a přidáme na kostičky nakrájené oloupané syrové brambory. Mírně podlijeme a podusíme do změknutí. Přidáme nakrájenou uzeninu, ochutíme utřeným česnekem, oreganem, přidáme masox a zalijeme litrem studené vody. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a nalijeme do polévky. Povaříme ještě asi 5 minut. Na talíři posypeme petrželkou.
Další recepty:
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Bramborová česnečka s česnekem.
Bramborová polévka s koprem se kterou přidáme do talíře rozkrájená vejce.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Maďarská kuchyně
Maďarská polévka s uzeninou přináší na české talíře svoji chuť.