Recepty > polévky > maďarská bramborová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g slaniny, 1 cibule, 150 g kořenové zeleniny, 40 g hladké mouky, 2 lžičky mleté červené papriky, mletý pepř, 400 g brambor, 1,25 l vody, 100 g párku nebo jiné měkké uzeniny, petrželová nať
Recept na přípravu:
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu na kolečka. Vše opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou červenou papriku, mletý pepř a brambory. Zalijeme vodou a vaříme téměř do měkka. Potom přidáme nakrájenou uzeninu a dovaříme. Podáváme s drobně nakrájenou petrželovou natí. Polévku můžeme také podle chuti okořenit polévkovým kořením.
Další recepty:
Kapustnica s vařenými brambory.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Bramborová česnečka s česnekem.
Bramborová polévka s koprem se kterou přidáme do talíře rozkrájená vejce.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Maďarská kuchyně
Maďarská bramborová polévka přináší na české talíře svoji chuť.