Recepty > polévky > loupežnická polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg paprikové klobásy, 10 dkg slaniny na kostičky nakrájené, 1 střední cibule, nasekaná, 20 dkg brambor, 10 dkg rajčat na krájených na kousky, 10 dkg červené řepy hrubě nastrouhané, 10 dkg kysaného zelí propláchnutého vodou a překrájeného, 10 dkg kořenové zeleniny nahrubo nastrouhané, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, zakysaná šlehačka na dochucení
Recept na přípravu:
Slaninu rozpálíme v hrnci, přidáme cibulkou a osmahneme. Přidáme kolečka klobásy, bobkový list a několik zrnek nového koření. Zalijeme 2 litry vody, osolíme a přivedeme do varu. Přidáme zeleninu, řepu, brambory, rajčata i zelí. Necháme provařit a na talíři ochutíme, ochladíme a zároveň zahustíme lžící zakysané šlehačky.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Kapustnica s vařenými brambory.
Bramborová česnečka s česnekem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Pečená husí stehna pečeme za stálého polévání vypečenou šťávou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Pikantní kuřecí polévka
Loupežnická polévka přináší na české talíře svoji chuť.