Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > lívance ze zakysané smetany

Lívance ze zakysané smetany

Suroviny potřebné pro přípravu:

38 dkg zakysané smetany
16 polévkových lžic polohrubé mouky
2-3 lžíce cukru krystal
2 kávové lžičky prášku do pečiva
špetka soli
3 vejce

Recept na přípravu:

Do mouky vmícháme prášek do pečiva a všechny ostatní suroviny. Těsto by nemělo být řídké jako na palačinky. Pečeme v lívanečníku na oleji z obou stran na stupeň 3 nebo 4. Lívance se propečou a při obracení těsto neteče. Vyndáváme je na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Další recepty:
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Dip ze zakysané smetany s bylinkami.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Čína ze sojového masa kterou restujeme, až zelenina změkne.
Lívance ze sojového mléka

Recepty
Motto

Lívance ze zakysané smetany vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.