Recepty > moučníky a dezerty > lívance ze zakysané smetany
Suroviny potřebné pro přípravu:
38 dkg zakysané smetany
16 polévkových lžic polohrubé mouky
2-3 lžíce cukru krystal
2 kávové lžičky prášku do pečiva
špetka soli
3 vejce
Recept na přípravu:
Do mouky vmícháme prášek do pečiva a všechny ostatní suroviny. Těsto by nemělo být řídké jako na palačinky. Pečeme v lívanečníku na oleji z obou stran na stupeň 3 nebo 4. Lívance se propečou a při obracení těsto neteče. Vyndáváme je na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Další recepty:
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Dip ze zakysané smetany s bylinkami.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Čína ze sojového masa kterou restujeme, až zelenina změkne.
Lívance ze sojového mléka
Lívance ze zakysané smetany vykouzlí na stole lahodnou chuť.