Recepty > moučníky a dezerty > lívance s ovesnými vločkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 1 lžíce cukru, špetka soli, 2 žloutky, 0,6 litru mléka, 50 g ovesných vloček, tuk, džem nebo skořicový cukr
Recept na přípravu:
V míse rozetřeme droždí s cukrem, lžící mouky a trošku vlažného mléka. Vločky si zalijeme šálkem mléka. K vykynutému kvásku přidáme sůl, žloutky, mouku a vlažné mléko a připravíme zahoustlé těsto. Po vykynuté do něj přimícháme namočené ovesné vločky. Pak již jen na vymaštěném lívanečníku (může být i normální pánvička) pečeme lívance. Podáváme s džemem nebo posypané skořicí - skořicovým cukrem.
Další recepty:
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Čína ze sojového masa kterou restujeme, až zelenina změkne.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Dip ze zakysané smetany s bylinkami.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Lívance ze sojového mléka
Lívance s ovesnými vločkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.