Recepty > moučníky a dezerty > lívance s meruňkovým džemem a tvarohem
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g hladké mouky, 0,8 litru mléka, 3 vejce, 60 g cukru, 30 g droždí, sůl, citrónová kůra, skořice, meruňkový džem, tvaroh na strouhání, tuk
Recept na přípravu:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme lívanečník a stejným způsobem pokračujeme v pečení dále. Část lívanců obalíme v cukru se skořicí a část potřeme meruňkovým džemem a posypeme nastrouhaným tvarohem.
K lívancům podáváme bílou kávu.
Další recepty:
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Langoše smažíme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Lívance podle tradičního receptu.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Muffiny s jablky recept
Lívance s meruňkovým džemem a tvarohem vykouzlí na stole lahodnou chuť.