Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > lívance plněné jablky

Lívance plněné jablky

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 ml mléka, 2 vejce, 80 g moučkového cukru, 100 g vařených prolisovaných brambor, 100 g tvarohu, 200 g hladké mouky, 20 g droždí, špetka soli, jablka

Recept na přípravu:

Do 50 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Do zbývajícího mléka rozbijeme vejce, přidáme sůl, cukr, vykynuté droždí a zamícháme. Zapracujeme prolisované brambory a tvaroh. Nakonec za stálého míchání přisypáváme mouku. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Rozehřejeme lívanečník, vymastíme tvořítka, do každého dáme trochu těsta, na ně položíme plátek jablka a zalijeme těstem. Smažíme pomalu po obou stranách, hotové sypeme moučkovým cukrem smíchaným s mletou skořicí.

Další recepty:
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Lívance podle tradičního receptu.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše smažíme.
Muffiny s jablky recept

Recepty
Motto

Lívance plněné jablky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.