Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > lívance bez kynutí

Lívance bez kynutí

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 lžíce cukru krupice
2 vejce
1 prášku do pečiva
špetka soli
šlehačka
cukr moučka
džem

Recept na přípravu:

Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a solí. Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme je do sypké směsi. Přidáme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, opatrně jej vmícháme do těsta na lívance a těsto necháme pár minut odpočinout.

Z těsta tvoříme lívance nebo použijeme lívanečník a klademe je do rozehřátého oleje, kde je opékáme z obou stran do zlatova.

Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha, hotové lívance potřeme džemem a na něj dáme šlehačku.

Další recepty:
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Lívance s borůvkovou omáčkou kterou povaříme 2 minuty.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Ořechová bábovka se žloutky.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Lívance recept

Recepty
Motto

Lívance bez kynutí vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.