Recepty > moučníky a dezerty > lívance bez kynutí
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 lžíce cukru krupice
2 vejce
1 prášku do pečiva
špetka soli
šlehačka
cukr moučka
džem
Recept na přípravu:
Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a solí. Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme je do sypké směsi. Přidáme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, opatrně jej vmícháme do těsta na lívance a těsto necháme pár minut odpočinout.
Z těsta tvoříme lívance nebo použijeme lívanečník a klademe je do rozehřátého oleje, kde je opékáme z obou stran do zlatova.
Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha, hotové lívance potřeme džemem a na něj dáme šlehačku.
Další recepty:
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Lívance s borůvkovou omáčkou kterou povaříme 2 minuty.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Ořechová bábovka se žloutky.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Lívance recept
Lívance bez kynutí vykouzlí na stole lahodnou chuť.