Recepty

Recepty > polévky > letní rychlá květáková polévka

Letní rychlá květáková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 květák, 1 kedlubna, 1 rajče, 1 cibulka nebo 2 cibule naťovky, 1 mrkev, 1 petržel, 2 lžíce másla, 1 bujonová kostka (nebo tekuté polévkové koření), 3-4 hřibovité houby (jsou-li k dispozici), libeček, celerová nať, zelená petrželka, muškát, sůl, pepř, domácí polévkové nudle nebo domácí strouhání

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle zpěníme cibuli a kořenovou zeleninu (osmažená mrkev pustí barvivo, které polévce přidá na vzhledu). Zalijeme litrem vody, přidáme bujonovou kostku (nemusí být), drobně krájenou brukev, nasekané oloupané rajče a čerstvé drobně pokrájené houby, přivedeme k varu. Rozebereme květák na nejmenší růžičky, košťál posekáme a dáme k ostatní zelenině. Když je zelenina uvařena na skus, zavaříme bílé růžičky, domácí nudle (nebo strouhání), přidáme sekané zelené natě a ještě asi tři minuty vaříme. Dochutíme trochou pepře a muškátovým květem nebo muškátovým ořechem.

Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Hustá květáková polévka

Recepty
Motto

Letní rychlá květáková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.