Recepty > polévky > letní mrkvová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce oleje, 400 g mrkve, 4 lžíce pšeničných vloček, 4 lžíce bílého jogurtu, sůl, muškátový květ, bílý pepř, pažitka
Recept na přípravu:
Na oleji osmažíme nejprve vločky, pak jemně strouhanou mrkev a obojí zalijeme litrem vody. Osolíme, opepříme a vsypeme na špičku nože muškátového květu a povaříme 10 minut. Necháme vychladnout a před jídlem zjemníme jogurtem a pažitkou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Mrkvová polévka s rýží kterou uvaříme doměkka.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Mrkvová polévka s kari
Letní mrkvová polévka má své chuťové kouzlo.