Recepty > polévky > letní minnestrone
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g rajčat, 2 malé cukety, 50g slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 mrkve, 1 paprika, 100g drobných těstovin, šťáva z 1 citronu, kmín, mletá paprika, sůl, pepř
Recept na přípravu:
V hrnci osmažte na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a přidejte ke slanině. Ostatní zeleninu nakrájejte a přidejte k cibuli a česneku. Zeleninovou směs ochuťte kmínem, paprikou, solí a pepřem, chvíli duste, podlijte vodou a vařte doměkka.
Další recepty:
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Houbová kulajda s koprem kterou dochutíme octem.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Kulajda s koprem a vejci kterou můžeme dochutit cukrem.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Italská zeleninová polévka minestrone
Letní minnestrone má své chuťové kouzlo.