Recepty

Recepty > polévky > lehká zelňačka

Lehká zelňačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

hlávka bílého zelí, pórek, mrkev, cibule, olej, zeleninový vývar, brambory, čerstvá bazalka, kmín, sůl

Recept na přípravu:

Hlávkové zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme ho na nudličky. Pórek, mrkev a cibuli rovněž očistíme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce dáme olej a zeleninu kromě brambor na něm podusíme. Poté zalijeme vývarem a na mírném ohni asi 10 minut vaříme. Nakonec přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky. Jakmile změknou, polévku dochutíme bazalkou, kmínem a solí. Polévku podáváme s čerstvým chlebem.

Další recepty:
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Smetanová koprová omáčka přikyselená o doslazená.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Gulášovka s párkem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Hustá květáková polévka

Recepty
Motto

Lehká zelňačka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.