Recepty > polévky > ledová zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g brambor, 100 g pórku, 50 g cibule, sůl, 1 litr slepičího vývaru, 250 ml smetany, pažitka, 4 lžíce rajčatové šťávy
Recept na přípravu:
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a ve slepičím vývaru ji uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu a rajčatovou šťávu. Osolíme, chvíli povaříme a přidáme nasekanou pažitku. Hotové necháme vystydnout a uložíme na několik hodin do chladničky. Podáváme za studena.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Zeleninová polévka s nudlemi
Ledová zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.