Recepty > polévky > ledová bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 velké moučnaté brambory, 1 cibule, 1 lžíce másla, 500 ml čirého vývaru, 200 ml smetany, sůl, kayenský pepř, muškátový oříšek, 1 pórek, 1 svazek pažitky, kostky ledu
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a spolu s brambory osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar, vaříme asi 30 minut a následně rozmixujeme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Ochutíme solí, kayenským pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a přibližně 2-3 minuty opékáme na másle a necháme vychladnout. Mělké talíře vyložíme drceným ledem, navrch postavíme hluboké talíře s polévkou. Dozdobíme pórkem a nasekanou pažitkou.
Další recepty:
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Normandský květákový krém
Ledová bramboračka má své chuťové kouzlo.