Recepty

Recepty > zeleninové > lečo s moravskou klobásou

Lečo s moravskou klobásou

Potřebné suroviny:

4 papriky, 1 cibule, 4-5 středně velkých rajčat, 250 g klobásy (ne příliš suché), 100 g sádla, 4 vejce, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a mírně osmahneme. Poté vložíme nakrájenou na tenčí nudličky a semínek zbavenou papriku a dusíme téměř do měkka. Pak přidáme na kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a ještě chvíli dusíme. Nakonec do leča pečlivě rozmícháme vejce a chvilku povaříme. Podáváme s chlebem nebo brambory.

Další jídla:
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zelňačka s klobásou a smetanou s brambory.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Jablka v županu posypeme po upečení moučkovým cukrem.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Cuketové zelí dusíme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Pohanková kaše na sladko se strouhaným perníkem.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Recept na kuřecí lečo

Recepty
Motto

Lečo s moravskou klobásou osloví chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.