Recepty

Recepty > polévky > labužníkova bramboračka

Labužníkova bramboračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

brambory, mrkev, celer, zeleninový vývar, šunka, máslo, tavený sýr se šunkou, vejce, čerstvá petrželka, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Očistíme a omyjeme také mrkev a celer. Mrkev nakrájíme na nudličky, celer na plátky. Polovinu zeleniny odložíme stranou, druhou uvaříme s brambory doměkka a poté rozmixujeme. Mezitím nakrájíme na nudličky šunku, orestujeme ji se zbylou zeleninou na rozehřátém másle a vše přidáme do polévky. Tavený sýr rozkrájíme, po kouscích zašleháváme do polévky a necháme jen krátce povařit. Polévku dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Poté polévku sundáme z plotny a rozšleháme do ní vaječný žloutek. Bramboračku podáváme teplou a každou porci posypeme sekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Smetanová koprová omáčka přikyselená o doslazená.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Hustá květáková polévka

Recepty
Motto

Labužníkova bramboračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.