Recepty > polévky > kyselo z ryb
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g rybích odřezků, vnitřnosti, 100 g kořenové zeleniny, 60 ml octa, pepř, sůl, 250 ml kyselého mléka nebo bílého jogurtu, 30 g hladké mouky
Recept na přípravu:
Ve slané vodě povaříme odřezky s kořenovou zeleninou. Do přecezeného vývaru přidáme obrané maso. Zároveň samostatně vaříme vnitřnosti ve vodě s octem. Pak vše slijeme dohromady, opepříme, zahustíme kyselím mlékem nebo jogurtem, ve kterém jsme rozšlehali hladkou mouku a vše 15 minut povaříme.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Nepečená kokosová roláda kterou přelijeme čokoládovou polevou.
Normandský květákový krém
Kyselo z ryb má své chuťové kouzlo.