Recepty > polévky > kyselo s vejcem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 větších brambor, 3 natvrdo uvařená vajce, sádlo, hladká mouka, asi 7dl mléka, asi 7 dl vody, sůl, pepř, bobkový list, 1 dl kysané smetany, ocet
Recept na přípravu:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na penízky - ani ne kolečka, ani ne kostičky. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku tak, aby polévka byla dosti hustá. Zalijeme 1:1 mlékem a vodou, povaříme a přidáme nakrájené brambory, sůl, pepř, bobkový list a povaříme. Nakonec ochutíme octem, přidáme podle chuti kysanou smetanu. Na talíři polévku ozdobíme vajíčkem natvrdo.
Další recepty:
Koprová omáčka zahuštěná bramborem se ztraceným vejcem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Kyselo povaříme a dochutíme.
Polévka z pohanky se zelenou petrželkou.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Čínská švestková omáčka se odpaří na správnou hustotu.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Čínská krabí polévka z vařených krabů obereme maso...
Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Ochutnejte recept kyselo s vejcem.