Recepty > polévky > kyselica s fazolemi
Suroviny potřebné pro přípravu:
fazole, mrkev, petržel, sušené houby, kysané zelí, hladká mouka, máslo, smetana ke šlehání, cukr, majoránka, čerstvý kerblík, sůl
Recept na přípravu:
Fazole přes noc namočíme do studené vody. Druhý den je uvaříme v osolené vodě společně s cukrem, petrželí, mrkví, hrstí sušených hub, majoránkou a listy kerblíku. Uvařenou zeleninu pak vyjmeme a nakrájíme na kostičky. V druhém hrnci mezitím uvaříme kysané zelí. Scedíme přebytečnou vodu do jiného hrnce a zelí přidáme k polévce s fazolemi. Polévku zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, dochutíme cukrem a solí, přidáme smetanu a krátce povaříme. Je-li polévka příliš hustá, zředíme ji scezenou vodou ze zelí.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Smetanová koprová omáčka přikyselená o doslazená.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Hustá květáková polévka
Kyselica s fazolemi má své chuťové kouzlo.