Recepty > čínská kuchyně > kyselé zelí na čínský způsob
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
80 g ořechů kešu, 3 cibule, cukr, 500 g sterilovaného zelí, 5 mrkví, 100 g sójových výhonků, 2 červené papriky, 250 g tofu, olej, zázvor, sójová omáčka
Postup přípravy:
Zelí slijeme a šťávu si schováme. Zázvor očistíme a nasekáme najemno. Zelí smícháme s olejem a tofu, které necháme v této marinádě přibližně 15 minut. Poté tofu vyjmeme, osušíme a opečeme na pánvi, vyjmeme a dáme stranou. Cibulky nakrájíme na kolečka, mrkev na plátky, papriky na kostičky. Všechnu zeleninu přidáme k zelí a přibližně 5 minut dusíme, poté přilijeme marinádu, šťávu ze zelí a přibližně 5 minut dusíme, poté dochutíme cukrem a sójovou omáčkou. Sójové výhonky slijeme, necháme okapat a přidáme kešu oříšky. Tofu nakrájíme na kostičky, smícháme vše dohromady a hotový pokrm ozdobíme pažitkou.
Další recepty:
čínské nudle, hlíva ústřičná v čínském karamelu, dušené žampiony s bambusem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.