Recepty

Recepty > polévky > kysaná polévka s pohankou

Kysaná polévka s pohankou

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g kysaného zelí, 3 středně velké brambory, 2 hrsti pohanky, kmín, olej, cibule, lžička mleté papriky, špetka asa foetidy (nebo stroužek česneku)

Recept na přípravu:

Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit asi 10 minut v osolené vodě s kmínem a asa foetidou. Poté přihodíme pohanku a po pěti minutách i kysané zelí. Po několika minutách varu přidáme zásmažku, kterou jsme připravili osmažením najemno nakrájené cibule na oleji s hladkou moukou, kterou jsme nakonec zaprášili paprikou.

Další recepty:
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Polévka ze šťovíku do které přidáme osmažené kostičky housky.
Kopřivová polévka recept

Recepty
Motto

Kysaná polévka s pohankou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.