Recepty > moučníky a dezerty > kynutý borůvkový koláč na plech
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 500 g polohrubé mouky, 120 g másla, 80 g cukru, 30 g droždí, 2 žloutky, 0,25 l polotučného mléka, sůl
Náplň: 300 g měkkého tvarohu, 3 lžíce másla, 1 žloutek, 4 lžíce cukru, 1 lžíce rozinek
Drobenka: 50 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru, 50 g másla
Recept na přípravu:
Všechny ingredience na těsto smícháme a necháme asi hodinu kynout. Těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme tenkou placku. Přeneseme ji na vymazaný plech, okraje necháme mírně zvednuté. Na těsto rozložíme náplň, borůvky (cca 1 kg) a drobenku. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
Další recepty:
Šlehačková bábovka pečená v předehřáté troubě.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Hrníčkový jahodový řez, příprava je rychlá.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Borůvkový koláč se zakysanou smetanou potřeme polevou.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Ovocné řezy zalijeme želatinou.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou
Kynutý borůvkový koláč na plech vytvoří na stole lahodnou chuť.