Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > kynuté těsto na pizzu

Kynuté těsto na pizzu

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na 1 pizzu o průměru 30 cm budeme potřebovat: 125 g mouky, 10 g droždí, 1 lžičky soli, 1 lžíce oleje, 70-80 ml vody, 100 ml pasírovaných rajčat

Recept na přípravu:

Mouku, droždí, sůl, olej a vodu smícháme a vypracujeme v hladké těsto. Necháme při pokojové teplotě asi 20 minut odpočinout. Těsto krátce prohněteme, na pomoučeném vále vyválíme kulatý plát a položíme na plech. Pizzu potřeme pasírovanými rajčaty, osolíme, ochutíme pepřem a oreganem. Navrstvíme na ní svou oblíbenou oblohu a pečeme ji ve vyhřáté troubě při 180°C asi 25-30 minut.

Další recepty:
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Pizza se zelím pečená v předehřáté troubě.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Vánočka mojí babičky pocukrovaná moučkovým cukrem.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Pizza se smetanovým základem kterou zasypeme sýrem.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Švédský sypaný tvarohový koláč vložte do předem vyhřáté trouby.
Kuřecí pizza psypaná strouhaným sýrem.
Švédský sypaný koláč s jablky

Recepty
Motto

Kynuté těsto na pizzu vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.