Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky

Suroviny potřebné pro přípravu:

330 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 40 g droždí, 30 g cukru moučka, 40 g cukru krystal, 50 g vajec, 200 g čerstvých jahod, sůl

Recept na přípravu:

Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a špetku mouky, necháme vykvasit. Do mísy dáme mouku, přidáme vejce, špetku soli a nalijeme mléko s kváskem. Ručním mixérem si připravíme těsto tak, aby se nelepilo. Těsto dáme na teplé místo, přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Jahody očistíme a omyjeme. Vykynuté těsto vyklopíme na stůl, vytvoříme placku, rádlem nařežeme čtverce. Na každý čtverec těsta dáme krystalový cukr a jahodu, zabalíme. Kynuté jahodové knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme cca 7-10 minut. Po uvaření přendáme jahodové knedlíky na mísu a vidličkou propícháme, aby vyšla pára.

Další recepty:
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Buchta s tvarohem a ovocem kterou pečeme 30-40 minut.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Jahodová polévka

Recepty
Motto

Kynuté jahodové knedlíky umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.