Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > kynuté bramborové koblihy

Kynuté bramborové koblihy

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 kg vařených brambor, 1/8 l mléka, 1 lžíce cukru, kostka kvasnic, 1/2 kg polohrubé mouky, 2 žloutky, několik kapek r. tresti, sůl

Recept na přípravu:

Do vlažného mléka přidáme cukr, kvasnice a necháme vykynout těsto. Uvařené brambory necháme vychladnout, nastrouháme, přidáme vykynuté těstomouku, 2 žloutky, tresť, sůl a vymícháme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přidat mléko. Po půl hodině těsto znovu opatrně přehněteme a ještě necháme kynout. Potom uděláme na vále koblihy, necháme chvilku vykynout a smažíme tak, že je dáváme do rozpáleného oleje horní stranou dolů. Na usmažené koblihy můžeme dát sladkou marmeládu nebo slanou pomazánku.

Další recepty:
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Kynuté ovocné meruňkové knedlíky mírně natrhneme vidličkou, aby vyšla pára.
Banánové koblihy

Recepty
Motto

Kynuté bramborové koblihy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.