Recepty > polévky > květáková polévka podle babičky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce másla, 1 vejce, 1 kostka masoxu, 1 menší květák, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžíce dětské krupičky, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Do hrnku s vodou vložíme omytý a na růžičky nakrájený květák, přidáme masox nebo zeleninový bujón, špetku soli, pepře, kmínu a necháme povařit. Mezitím si na suché pánvi opražíme bez tuku 2 lžíce dětské krupičky do světle hnědého zabarvení a přidáme do hrnce. Povaříme 10 minut, polévka získá hezkou barvu. V hrníčku rozmícháme jedno vejce a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme jednu lžíci másla a květákovou polévku můžeme podávat.
Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Hustá květáková polévka
Květáková polévka podle babičky má své chuťové kouzlo.