Recepty

Recepty > polévky > kvasnicové knedlíčky

Kvasnicové knedlíčky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce oleje, 1 malá cibule, 80 g čerstvých kvasnic, 2 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, 4-5 stroužků česneku, 4-5 vrchovatých lžic strouhanky

Recept na přípravu:

Na oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku do zesklovatění. Přidáme rozdrobené kvasnice a mícháme, dokud se neroztečou a pak znovu nezhoustnou. Přendáme do misky. Po částečném prochladnutí přidáme vejce, rozmačkaný česnek, osolíme, okořeníme a dobře rozmícháme na hladkou hmotu. Podle potřeby zahustíme strouhankou a modelujeme kuličky. Knedlíčky vložíme do vařící polévky a povaříme asi 5 minut.

Další recepty:
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Tradiční kulajda se žloutky.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Čínská pikantní polévka s paprikou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Kvasnicová polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme čerstvou petrželku.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Čočková polévka s rajčaty dochucená česnekem.
Sýrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Kvasnicové knedlíčky přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.