Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > kvásek na koblihy

Kvásek na koblihy

Suroviny potřebné pro přípravu:

mléko v množství podle toho, kolik kvásku budeme potřebovat, cukr, kvasnice

Recept na přípravu:

Kvásek na koblihy připravíme takto: mléko zahřejeme tak, aby bylo vlahé, přidáme 1 lžíci cukru a rozdrobené kvasnice, lehce zamícháme, necháme kvasit a poté ihned použijeme.

Další recepty:
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Kynuté ovocné meruňkové knedlíky mírně natrhneme vidličkou, aby vyšla pára.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Recept na koblihy

Recepty
Motto

Kvásek na koblihy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.