Recepty > kuře > kuřecí vývar se zeleninou
Potřebné suroviny:
2 kuřecí hřbety, 5 kuřecích křídel, 3 mrkve, 3 petržele, 1 kedluben, 2 brambory, 1/4 celeru, 1 cibule, 1 paprika, 1 svazek petrželky, 5 kuliček celého pepře, sůl
Postup přípravy:
Kuřecí hřbety a křídla omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme kuličky pepře a necháme sevřít (pěnu, která nám z masa vznikne pooberáme a odstraníme). K masu přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory, cibuli, papriku zbavenou semínek a předem promyjte svazek petrželky. Vývar dochutíme solí. Kuřecí vývar vaříme na slabém ohni, pokud nejsou maso a zelenina uvařené. Když je maso uvařené tak ho z vývaru vyjmeme, odkostíme a odkostené maso zbavené kůže vrátíme zpět do vývaru. Vývar ještě podle potřeby dochutíme solí, spolu ještě krátce povaříme. Můžeme podávat s nudlemi.
Další jídla:
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou a noky
Recept na přípravu jídla kuřecí vývar se zeleninou přináší na talíř svoji chuť.