Recepty > kuře > kuřecí srdíčka s omáčkou ze sýra
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g kuřecích srdíček, 1 hrnek mléka, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 1 sýr Camembert, 2 lžičky kremžské hořčice, bujón nebo sůl
Postup přípravy:
Kuřecí srdíčka opláchneme ve studené vodě, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry vody, osolíme lžičkou soli a vaříme necelou hodinu. Uvařená srdíčka vyjmeme děrovanou lžící z vývaru a necháme trochu zchladnout. Prsty stáhneme část s trubicí a srdíčka nakrájíme na kolečka. Z vývaru odebereme 1 litr, nalijeme jej do hrnce, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a 5 minut povaříme. Do povařeného základu přidáme polovinu kostky bujónu nebo sůl, hořčici rozmíchanou ve lžíci vody a jemně nastrouhaný sýr. Když se sýr rozpustí, přidáme nakrájená srdíčka a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Další jídla:
Vepřové nudličky s houbami opepříme a dusíme doměkka.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Bramborový guláš s fazolemi promícháme, odstavíme a podáváme s chlebem.
Kuřecí směs zahustíme máčeným bramborovým škrobem.
Polévka z drůbežích srdíček dochutíme a můžete přidat zavářku.
Kuřecí nudličky s rýží a přelivem z vajíčka.
Játrová pomazánka na topinkách.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Vepřové nudličky na víně dozlatova opečeme.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony podáváme s rýží nebo těstovinami.
Kuřecí soté se žampiony
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo kuřecí srdíčka s omáčkou ze sýra.