Recepty > kuře > kuřecí roláda s moravankou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 3 vejce, 1 moravanka, podravka, máslo
Postup přípravy:
Kuře vykostíme tak, aby zůstalo pouze maso spojené kůží jako jeden díl. Vykostěné kuře položíme kůží dolů a posypeme kořenící směsí podravka. Potřeme nádivkou, kterou si připravíme ze tří usmažených vajec a nakrájené sterilované zeleniny moravanka. Roládu zavineme a omotáme nití. Nakonec potřeme roládu máslem, trochu posypeme solí a vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které ji upečeme. Upečenou roládu podáváme ještě teplou s brambory nebo bramborovou kaší, případně s chlebem.
Další jídla:
Kari rizoto promícháme s rýží.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Polévka cibulačka se sýrem posypaná petrželkou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Kuřecí řízky v jogurtu a grilovacím koření.
Italská zeleninová polévka s permezánem.
Krůtí rolka se zeleninovou rýží zalitou sladkokyselou zálivkou.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Kuřecí rizoto se zeleninou
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuřecí roláda s moravankou.