Recepty > kuře > kuřecí řízek marinovaný v pivu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa, 50 ml oleje, 4 stroužky česneku, sůl, 200 ml piva, hladká mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup přípravy:
Česnek oloupeme, utřeme se solí a smícháme se slunečnicovým olejem. Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme olejem ochuceným česnekem. Poté plátky vložíme do misky, zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu odležet v ledničce. Odležené maso obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném osoleném vejci a ve strouhance. Obalené řízky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Další jídla:
Hovězí plátky na houbách čerstvých.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Marinovaná vepřová žebra pečeme za průběžného podlévání.
Holandský řízek chutná s kompotem.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Vepřové rolky se zelím upečeme v troubě.
Plněná kuřecí kapsa kterou přelijeme gulášovou omáčkou.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře na pivu se švestkovým kompotem.
Česnekové kapsy - česnek utřeme se solí.
Jogurtová marináda na řízky
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuřecí řízek marinovaný v pivu.