Recepty > kuře > kuřecí řízečky v těstíčku ze zakysané smetany
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, 1 zakysaná smetana, 2 stroužky česneku, 1 lžíce vegety, strouhanka, olej
Postup přípravy:
Kuřecí plátky nakrájíme na malé řízečky, které vložíme do skleněné mísy, přidáme kysanou smetanu, lžíci vegety, utřený česnek a vše důkladně promícháme. Kuřecí řízečky necháme ve smetanové marinádě naložené do druhého dne v lednici. Druhý den obalíme řízečky ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Kuřecí řízečky podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší či bramborovým salátem.
Další jídla:
Rychlé kuřecí plátky můžeme polít šťávou.
Drůbeží vývar se zavářkou.
Vepřové rolky se zelím upečeme v troubě.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Roláda z mletého bůčku s bramborovou kaší.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Vepřové nudličky s houbami podáváme s vařenou rýží.
Hovězí plátky na houbách čerstvých.
Omáčka z drůbežích jater
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuřecí řízečky v těstíčku ze zakysané smetany.