Recepty > polévky > kuřecí polévka s nočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kuřecí stehna nebo skelety, větší hrst nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny, slepičí bujon, 1 cibule, vegeta, sůl, pažitka
Nočky: 2 dl mouky (3/4 polohrubé a doplníme hrubou), 2 vejce, na špičku nože muškátového květu a soli
Recept na přípravu:
Kuřecí stehna nebo skelety uvaříme v mírně osolené vodě (při solení počítáme s tím, že do polévky dáváme bujon a vegetu, které jsou také slané). Uvařená stehna nebo skelety vyndáme a do vývaru dáme vařit zeleninu, nahrubo pokrájenou cibuli, kostičku bujonu a trochu vegety. Mezitím obereme uvařené maso ze stehen, nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru k zelenině. Přes haluškový cedník zavaříme nočky, necháme je povařit, dochutíme, odstavíme a do polévky přidáme trochu nasekané pažitky.
Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Smetanová kuřecí polévka se podává ozdobená petrželkou.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Kuřecí rizoto se zeleninou posypeme strouhaným sýrem.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Sýrové nočky do polévky zaváříme.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Kuře na celeru podlijeme vodou a dusíme.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Krupicové nočky
Kuřecí polévka s nočky má své chuťové kouzlo.