Recepty

Recepty > polévky > kuřecí polévka s květákem a kapáním

Kuřecí polévka s květákem a kapáním

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 kuřecí stehna nebo polovina kuřete, větší hrst nahrubo strouhané kořenové zeleniny, polovina květáku (nebo celý malý), 1 menší pórek, vegeta, sůl, slepičí bujon, pažitka
Kapání: 2 vejce, 150 ml mouky (3/4 polohrubé a 1/4 hrubé), špetka soli, trochu vody

Recept na přípravu:

Kuře uvaříme doměkka v Papinově tlakovém hrnci v mírně osolené vodě (solíme opatrně - do polévky pak dáváme vegetu a bujon, které jsou sami o sobě slané), vyjmeme a do vývaru dáme vařit zeleninu, nakrájený pórek, nadrobno nasekaný květák, trochu vegety a kostičku bujonu. Uvařené maso obereme, nakrájíme a dáme vařit zpět k zelenině. Pokud je potřeba přilijeme vodu.

Když je zelenina měkká, rozmícháme mouku s vejcem na řidší těstíčko (podle potřeby přidáme trošku vody), osolíme a vidličkou nabíráme a zavařujeme do vroucí polévky kapání.

Přidáme špetku muškátového květu, špetku mletého kmínu, necháme ještě chvilku povařit, dochutíme a odstavíme.

Další recepty:
Smetanová kuřecí polévka se podává ozdobená petrželkou.
Babiččina zelňačka chutná s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Kuřecí rizoto se zeleninou posypeme strouhaným sýrem.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Couračka z kyselého zelí do které přidáme rozpuštěné máslo.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Kuře na celeru podlijeme vodou a dusíme.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Recept na karbanátky z mletého masa

Recepty
Motto

Kuřecí polévka s květákem a kapáním má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.