Recepty > kuře > kuřecí plátky zapečené se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, 4 stroužky česneku, grilovací koření, olivový olej, 2 rajčata, 2 papriky, 4 plátky šunkového salámu, 250 g sýru eidam
Postup přípravy:
Kuřecí plátky zlehka naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Osmažíme na pánvi z obou stran na rozehřátém olivovém oleji. Když jsou plátky hotové, vyjmeme je, do pánve nalijeme 1 dcl vody a přibližně půl minuty povaříme. Šťávu z pánve nalijeme do zapékací misky. Do misky poklademe opečená kuřecí prsíčka, která potřeme každé prolisovaným stružkem česneku. Kuřecí plátky poklademe kolečky rajčete a paprikami, přes které položíme kolečko šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme upéci do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C po dobu přibližně 35 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Další jídla:
Zapečená kuřecí stehna posypeme zbytkem sýra.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou, kterou ho přelijeme.
Rychlé kuřecí plátky můžeme při podávání polít šťávou.
Masové kuličky v rajské omáčce dochutíme citronovou šťávou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podlijeme a vaříme.
Hovězí plátky na houbách podáváme s brambory.
Kuřecí srdíčka na smetaně
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky zapečené se zeleninou.