Recepty > kuře > kuřecí plátky se strouhaným celerem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, sůl, mletý pepř, 1 cibule, kečup, hořčice, cherry rajčátka, celer, plátkový sýr, máslo, zelená petrželka a libeček
Postup přípravy:
Kuřecí plátky osolíme a opepříme. V hlubší pánvi na troše rozehřátého másla orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme plátky masa, které necháme zlehka zatáhnout a potřeme hořčicí a kečupem. Sherry rajčátka rozpůlíme a poklademe na maso. Celer nastrouháme na hrubém struhadle a nasypeme na rajčata. Kuřecí prsíčka se strouhaným celerem zakryjeme pokličkou a bez podlití dusíme na mírném plameni 10 minut. Pak na každý plát masa položíme plátkový sýr, podlijeme 100-200 ml vody nebo vývaru a ještě 5 minut necháme pod pokličkou probublat. Nakonec posypeme zelenou petrželkou a libečkem a podáváme s bramborem.
Další jídla:
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme výpekem.
Hovězí plátky na houbách podáváme s rýží nebo těstovinami jako přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží v sojové a worcestrovou omáčkou.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.
Hovězí maso na celeru - při dušení nám vznikne omáčka.
Sýrová polévka ze sýru Niva do které přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Kuřecí nudličky s bylinkami
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky se strouhaným celerem.