Recepty > kuře > kuřecí plátky s hermelínem a nivou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecích plátků, 1 hermelín, 100 g nivy, hrst oloupaných hrubě posekaných mandlí, 80 g másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 100 ml bílého vína, 100 ml šlehačky, mletý pepř, sůl, provensálské koření, olej
Postup přípravy:
Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme hranolek hermelínu a hrubě posekané mandle, sepneme párátky. Osmažíme na rozehřátém oleji, až jsou plátky měkké. Mezitím si připravíme z vrchovaté lžíce polohrubé mouky, soli a másla světle zlatavou jíšku, ke které přidáme rozdrobenou nivu, víno, provensálské koření a nakonec ušlehanou šlehačku. Při podávání obložíme citronem.
Další jídla:
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme výpekem.
Polévka cibulačka se sýrem posypeme sýrem a petrželkou.
Kuřecí nudličky s rýží v sojové a worcestrovou omáčkou.
Sýrová polévka ze sýru Niva do které přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Zapečené kuřecí plátky se šunkou a sýrem vložíme do trouby.
Naložené vepřové řízky s tatarskou omáčkou.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Kuřecí nudličky s bylinkami
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky s hermelínem a nivou.