Recepty > kuře > kuřecí plátky na kari s broskví
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, 1 velká plechovka broskví, sůl, mletý pepř, vegeta, kari koření, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 250 ml mléka
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a osmažíme dozlatova na pánvi. Maso dáme bokem.
V hrnci rozpustíme máslo, orestujeme na něm mouku a zalijeme mlékem. Vytvoříme si tak bešamel, ochutíme pepřem, vegetou a kari. Rozředíme šťávou z broskví, vložíme na kostky krájené broskve a osmažené maso a ještě minutu povaříme.
Podáváme s rýží nebo bramborami.
Další jídla:
Hovězí plátky na houbách s omáčkou.
Medová marináda na maso.
Marinované kuře pečeme, dokud se nevytvoří kůrky.
Bramboráky se zelím smažíme z obou stran dozlatova.
Kuřecí nudličky s rýží osmažíme na oleji.
Rychlé kuřecí plátky polijeme šťávou, která se vypeče z masa a žampionů.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Vepřové nudličky s houbami společně krátce podusíme.
Kuřecí nudličky v medové marinádě
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky na kari s broskví.